Zonnig type

Mijn botanische roos gaat bloeien, nu er een paar mooie dagen zijn geweest. Het is een zonnig type. Ooit eens opgekweekt uit zaad dat ik gewonnen had van takjes rozenbottel uit een kerststukje.

Ik weet het niet zeker, maar denk dat het om de Rosa multiflora gaat. Wat een enorme struik is het inmiddels geworden! Hij ontneemt voor een groot deel het zicht op mijn kasje. De komende dagen gaan er massa’s bloemen bloeien. In die tijd worden ze druk bezocht door bijen. De knoppen hebben een heel lichtroze waas. Eenmaal open zijn de bloemen wit. Helaas is de bloei maar van korte duur.

Maar daarna.

Dan worden de bottels gevormd. Massa’s en massa’s donkeroranje minibottels. Nou duurt het wel een tijdje voor ze oranje worden. Eerst zijn ze groen en langzaam aan worden ze wat groter. In de herfst verkleuren ze naar oranje. En dan blijven ze wel tot in de winter mooi. Hartstikke leuk, voor bijvoorbeeld kerststukjes.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>