Nog even geduld

Als tuinliefhebber moet je nog héél eventjes geduld hebben voor je weer aan de slag kunt in de tuin. Zolang de grond bevroren is valt er weinig te spitten en te verplanten.

Wel ben ik enkele weken terug gestart met binnenshuis voorzaaien. Vooral bloemen zoals cosmos, digitalis — of, in goed Nederlands — vingerhoedskruid, rudbeckia, maar ook nieuwe soorten vaste planten. En sommige zaadjes vertonen nog geen teken van leven, hoewel ik toch echt mijn best doe voor optimale omstandigheden.  Daarom ben ik met enkele soorten zaden een tweede poging gestart.

Intussen verpoot ik de opgekomen zaailingen naar grotere potjes en wordt mijn groeikast steeds voller met zaaitrays en potjes. Binnenkort zal toch echt een deel naar mijn kasje moeten verhuizen. Maar nu durf ik dat nog niet aan, zolang het ’s nachts nog vriest.

Ook kan ik nu genieten van bloeiende helleborus, opgekweekt van spontane zaailingen in de tuin. Van twee jaar terug. Variërend van groen, wit met rode spikkels naar roze en donkerrood. Geduld, veel geduld wordt zo beloond!

One Comment

  1. Matte Marij 03/04/2013 1:06 pm Reply

    Wauw, wat een mooie blog. De kleuren springen van de pagina! En die helleborus: daar ga ik nu in mijn tuin ook van genieten. Hopen dat ie zich ook zo goed gaat voortplanten als bij jou!

    http://www.eetjegezond.eu

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>