Alles tegelijk

akebia quinata bloeit nu Zaaien, verpotten en planten delen. Nu lijkt alles tegelijk te gebeuren. Dankzij de warmte gaat alles weer uitlopen.

In de volle grond zijn de vaste planten nu heel snel opgekomen. Een enkele begint nu aarzelend zijn blad te tonen. En niet alleen gewenste planten, ook allerlei onkruid tiert nu alweer welig. Sommige planten zijn, hoewel ik ze niet heb geplant, toch leuk om te laten staan. Paardenbloemen en hondsdraf zie je nu ineens bij bossen tegelijk tussen het gras staan in onze wijk. En diezelfde planten komen ook in de moestuin terug.

Nu komen de 500 p9-potjes die ik laatst heb besteld goed van pas. Er zijn heel veel zaailingen om te verpotten. Plantjes die ik eerst met zijn drieën in zo’n p9-potje heb gezet, maar nu een eigen pot nodig hebben. Venkel, tomaat red robin en wat vaste planten die ik om de bloemen kweek.

Maar ik heb nog heel veel soorten zaad liggen, waar ik nog niet aan toegekomen ben om ze in zaaitrays te laten kiemen. Nog een klusje voor de komende dagen. Want anders moet ik een jaar wachten. Zonde!

En intussen alles goed in de gaten houden. Nu is het nog erg droog, maar straks als we weer regen krijgen gaan de slakken op rooftocht. Als je niet uitkijkt is je sla binnen de kortste keren verdwenen.

Dit is wel de leukste tijd van het jaar in je tuin. Heel veel planten die hun bloemenpracht nog gaan vertonen. En de oogst gaat ook nog komen. Toch heb ik alweer thee gedronken van venkel, framboosblad en appelmunt.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>